Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

İnsanlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya özge evgin durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlamlayacak ehliyetli kaçış yolları ile donatılır.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar hizmetlevi dolayısıyla farklı malzemelerden üretildiği için ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu dâhileride sarılmış kalabilir.

Kapı sistemlerinin yangın benzeri afet anlarında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok ömre bedel hale getirmiştir.

Fakat kullanıcı nüshası 50 kişiyi güzeşte katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın korunmuş olması gerekir.

Çift kanatlı müstacel çıkış bapları, hariça güzel oluşturulan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın simultane yangın çıkış kapısı olarak kullanılan farklı nitelik ve boyutlara malik modeldir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi gestaltlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, hediyeını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara şayeste olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve dipında tek taçıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en azca 90 Yangın kapısı istanbul an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Sessiz kanatlı yangın bapları binaların içinde olması muhtemel yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem kazanmak en önemli tedbirlerin başlangıcında hasılat.

     Yangın Kapısı insanoğluın, binanın emniyetliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Başkaca geniş bayi ağına sahip firmamız montaj ve bakım işlemleri esnasında kullanıcılara ağırbaşlı suhulet sağlamaktadır. Bu durumda seçim esnasında altın bir kriter olarak gösterilebilir.

Montaj: Yangın kapısı, haklı şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, uzman bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Aynı zamanda yangın merdiven bapları otomatik otomatik olarak kapanarak emniyetliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page